در این پژوهش استخراج عصاره از ضایعات سیب و پرتقال با سه روش استخراج با حلال (اتانول) استخراج با اولتراسوند (شدت صوت:60 ، 20 و 100 درصد) و زمان اعمال امواج فراصوت (35 ،15و 55 دقیقه) و درجه حرارت (50 ،35 و 65 سانتی گراد) و استخراج با آب تحت بحرانی در درجه حرارت (140 ،110 و 170) و فشار متناسب (1/2 بار، 5 بار و 10 بار) و زمان استخراج (30 ،20 و 40 دقیقه) انجام شد. بازده استخراج، میزان ترکیبات فنولی کل، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها اندازهگیری گردید. قدرت ضدمیکروبی عصارههای استخراج شده به روش های مختلف و در نهایت مقایسه با شکل نانویی آنها روی چند میکروارگانیسم شاخص در مواد غذایی شامل اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، آسپرژیلوس نایجر با روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی رشد تعیین شد. ارزیابی ضدمیکروبی نمونه های شاهد ( عصاره های استخراج شده با روش حلال) با نمونه های نانوامولسیون با کمک اولتراسوند و آب فوق بحرانی و همگن سازی در فشار بالا مقایسه گردید.