تولید بذر تجاری گوجه فضای باز

سالانه بالغ بر بیش از ۹۰ میلیون دلار بذر سبزی و صیفی وارد کشور می‌شود که علاوه بر ارزبری، برای شرایط آب و هوایی کشور ما اصلاح نشده و معمولا متوسط مصرف آب آن‌ها بالاست. به دلیل حساسیت شدید برخی از این گونه‌ها به عوامل محیطی و عدم سازگاری ارقام خارجی با شرایط تولید داخل کشور، واردات بذر مشکلات عدیده‌ای را سبب می‌شود. از طرفی بسیاری از توده‌های بومی متنوع و سازگار با اقلیم های خاص در معرض فراموشی و فرسایش ژنتیکی قرار گرفته است.
سرزمین چهار فصل ایران با میلیون‌ها هکتار اراضی مرغوب با اقلیم مناسب مهیای تولید انواع بذور هیبرید و اصلاح شده می‌باشد. ازطرفی موقعیت منحصر به فرد استان کرمان به لحاظ نقش اول و کلیدی در تولید صیفی‌جات و وجود تنوع ژنتیکی در برخی از گونه‌های صیفی‌جات بالاخص دو محصول پرمصرف خیار و گوجه ایجاب می‌نماید که جهت بهره‌مندی هرچه بیشتر از این گنجینه پرارزش، در کنار سایر روش‌های بهنژادی از قبیل جمع‌آوری، بهبود جمعیت‌های موجود، اقدام به توسعه روش‌های متنوع اصلاحی از طریق تلاقی بین ارقام در این استان نمود.